25 jaar organist

Op donderdag 21 april 1994 werkte Arie mee als koorbegeleider tijdens een zangavond in de Ger. Gem. in Gouda (toen nog aan de Ronsseweg). Dit jaar is het dus 25 jaar geleden dat Arie begon met ‘openbare’ optredens. Hij begeleidde toen een gezamenlijke kinderkoorgroep van o.a. kinderkoor “De Drieklank” van schippersinternaat “De Driemaster” o.l.v. Ria van den Noort. Als schipperszoon verbleef hij geruime tijd op dit internaat. De genoemde zangavond was voor Arie eigenlijk zijn eerste uitvoering in een kerk.

In de jaren daarvoor begeleidde hij al diverse keren het kinderkoor in o.a. bejaardentehuizen en kerstfeestvieringen. Op 10 jarige leeftijd begeleidde hij z’n eerste kerkdienst in de evangelisatie in Horst (Limburg), waar ’s zondags destijds veel schippers waren te vinden.

Arie hoopt op D.V. zaterdag 12 oktober 2019 een jubileumconcert te geven op het Flentrop & Van den Heuvel-orgel in de Hersteld Hervormde Kerk te Ouderkerk aan den IJssel. Tijdens dit concert zal zijn nieuwe “Orgelboek met voorspelen bij de 150 Psalmen en de Enige Gezangen” gepresenteerd worden. Meer informatie hierover volgt D.V. eind augustus a.s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *